Błyskawiczny hummus to propozycja dla wszystkich zapracowanych i tych, którzy chcą się dobrze odżywiać. Hummus to idealny dodatek do świeżej marchewki, pietruszki, selera naciowego. Ale możemy go również wykorzystać jako pastę do kanapki.
Sprawdź przepis na kremowy makaron z szynką i brokułami
Składniki
- 200g ugotowanej cieciorki (kupcie gotową w sklepie)
- 1 łyżka pasty Tahini
- 1-2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz
Błyskawiczny, domowy hummus – przepis
Ja zawsze korzystam z ugotowanej, kupionej ciecierzycy. Smakuje tak samo, jak ta przygotowana w domu, a nie musimy poświęcać godzin na jej przygotowanie i gotowanie.
Obejrzyj nasze filmy:
Czosnek obieramy i dodajemy do blendera wraz z pozostałymi składniki. Całość blendujemy do uzyskania jednolitej masy.
Hummus przed podaniem możemy oprószyć odrobiną słodkiej papryki i udekorować całymi ziarnami ciecierzycy.

Smacznego!