Ryż z jabłkami i cynamonem

Ryż z jabłkami i cynamonem

Przygotowując ryż z jabłkami i cynamonem aromat przyprawy będzie się roznosił po całej kuchni… wprawiając nas w wyśmienity nastrój.

Wcale nie musimy być mistrzami w kuchni aby przygotować to wyśmienite danie, a co ważniejsze nie pochłonie nam ono zbyt dużo czasu :)

Ryż z jabłkami i cynamonem – składniki:

  • 1 torebka ryżu
  • 4 jabłka
  • odrobina cukru
  • cynamon
  • śmietana albo jogurt naturalny

Ryż z jabłkami i cynamonem – przepis:

  1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. A następnie układamy połowę w żaroodpornym naczyniu.
  2. Na ryżu układamy połowę startych wcześniej jabłek (ja ścierałem razem ze skórką, wcześniej umyte).
  3. Następnie układamy pozostały ryż i jabłka. Całość posypujemy odrobiną cukru (wszystko zależy czy macie słodkie jabłka) i posypujemy sporą ilością cynamonu.
  4. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 st. C na ok. 35 minut.

Zapiekany ryż z jabłkami najlepiej podać ze śmietaną, albo (dla tych dbających o linię :) ) z jogurtem naturalnym :)

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.