Ostry kurczak w miodowej glazurze
Ostry kurczak w miodowej glazurze. Pyszny, aromatyczny, odrobinę słodki i rozgrzewający ostrością chili, imbiru oraz czosnku. Danie banalnie…
Indyjska zupa dahl z soczewicy
Indyjska zupa dahl z soczewicy to tradycyjna wegetariańska potrawa rodem ze Środkowej Azji. Niezwykle sycąca. Odrobinę pikantna, doprawiona…
Gulasz na ostro z ciecierzycą
Gulasz na ostro z ciecierzycą to rozgrzewające danie jednogarnkowe idealne na obiad lub kolację. Pikantny, aromatyczny i niezwykle…
Warzywa w sosie tikka masala
Warzywa w sosie tikka masala to wegetariańska wariacja na temat popularnego dania z kurczakiem. Rozgrzewające, aromatyczne danie pełne…
Recenzja gotowej lasagne z Lidla
Miłośników włoskiej kuchni na świecie nie brakuje. Istnieje kilka potraw wywodzących się z tego kraju, takich jak pizza…
Ryba po grecku
Wiele osób wychodzi z założenia, że ryba po grecku jest z Grecji. To oczywiście nie jest prawdą. Skąd…
Sałatka z buraków i śledzi
Sałatka z buraków i śledzi to sałatka warstwowa, która spotykana jest również pod nazwą „szuba”. Jej przygotowanie wbrew…
Przepis na gulasz warzywny
Gulasz jest jedną z tych potraw, która smakuje dobrze o każdej porze roku. Możemy przygotować go na kilka…
Kawa i czekolada – zimowa propozycja na długie wieczory
Wieczory stają się coraz chłodniejsze, chyba przyszła pora na przepis, na rozgrzewającą odprężającą i relaksującą orientalną kawę i…
Bitki wieprzowe z kopytkami i buraczkami
Bitki wieprzowe z kopytkami i buraczkami to propozycja smacznej potrawy na pyszny niedzielny obiad. Aby mięso było delikatne…
Przepis na pyszną zupę krem z dyni
Zaczynający się sezon jesienny to czas przyrządzania potraw z dyni. Te smaczne warzywa nadają się do wielu dań…
Wegetariańska zapiekanka dyniowa – korzystaj z uroków jesieni
Złote liście zaczynają już swą podróż z wiatrem, kasztany bombardują okolice swoimi owocami. Nadszedł ten czas w roku, kiedy dynie…
Mini kotleciki
Takie mini kotleciki mielone to może być dość ciekawa propozycja na obiad dla dzieciaków. Małe kotleciki z całą…
Młoda kapusta z koperkiem i boczkiem
Chyba każdy z nas zna smak kapusty zasmażanej. Pasuje do schabowego, kotletów mielonych, idealnie komponuje się z krupniokami…
Domowy majonez na żółtkach
W sklepach mamy ogromny wybór majonezów, niektóre z nich mają nawet dopiski „smakuje jak domowy”. Jestem jednak przekonany,…
Mięso na grilla – jakie wybrać?
Z niecierpliwością wypatrujemy weekendu, który umożliwia nam zorganizowanie spotkania ze znajomymi na świeżym powietrzu przy grillu. Jak wiadomo…
Kwaśnica
Kwaśnica jest to zupa pochodząca z południa polski. Górska zupa robiona na wędzonych żeberkach. Kwaśnicy nie można porównywać…
Domowy ketchup
Domowy ketchup to jeden z niezbędnych dodatków do hot-dogów, parówek, zapiekanek, pizzy. W sklepach jest ogromny wybór tych…
Klasyczne risotto
Risotto to klasyczne danie kuchni włoskiej, warto zatem znać przepis na podstawową jego wersję, bowiem zawsze możemy urozmaicić…
Ryż z cukinią
Ryż z cukinią to proste danie, które przygotujemy w kilka minut i z całą pewnością zachwyci nas swoim…
Klasyczny krem z pomidorów
Klasyczny krem z pomidorów to bardzo szybko, smaczna i aromatyczna propozycja na obiad. Najlepsza jest przygotowana w sezonie,…