Pieczony pstrąg w pomidorach w 20 minut
Pyszny, soczysty, upieczony w całości pstrąg w pomidorach z dodatkiem bazylii. Przepis na tą rybę jest niezwykle prosty…
Filet z kurczaka w pergaminie
Filet z kurczaka w pergaminie to bardzo szybki, zdrowy i smaczny obiad, który przygotujemy w kilkanaście minut. Kurczaka…
Pieczone żeberka
Pieczone żeberka z tego przepisu są soczyste, smaczne i zawsze smakują tak samo dobrze. Kluczem tych żeberek jest…
Żur wielkanocny
Żur wielkanocny przygotowany jest na wędzonce z dwoma rodzajami kiełbasy i ziemniakami. Tradycyjnie podawany z jajkiem i odrobiną…
Błyskawiczny hummus
Błyskawiczny hummus to propozycja dla wszystkich tych, którzy mają niewiele czasu na gotowanie, a chcą zjeść coś dobrego,…
Łosoś w miodowej glazurze z warzywami
Łosoś w miodowej glazurze z warzywami to szybka propozycja na obiad bogaty w kwasy tłuszczowe omega-3. Kwasy te…
Tosty z awokado i jajko po wiedeńsku
Tosty z awokado i jajko po wiedeńsku to jedno z moich ulubionych śniadań. Przygotujemy je w kilka chwil,…
Kurczak w pergaminie i makaron z pesto bazyliowym
Kurczak w pergaminie i makaron z pesto bazyliowym to propozycja na domowy, zdrowy i bardzo smaczny obiad. Będzie…
Sałatka makaronowa z tuńczykiem i ciecierzycą
Sałatka makaronowa z tuńczykiem i ciecierzycą to zdrowa propozycja na lekką kolację, albo szybki lunch w pracy. Przygotowanie…
Przepyszne pulpeciki jagnięce z sosem śmietanowo-pomidorowym
Jagnięcina to jeden z najbardziej szlachetnych i delikatnych rodzajów mięs. Jej smak docenią nie tylko wytrawni mięsni koneserzy,…
Ryż w żółtym curry [PRZEPIS]
Ryż w żółtym curry to danie, do przygotowania którego potrzebujemy dosłownie 4 składniki. Mięso, curry, ryż i śmietanę.…
Frytki z batatów z sosem czosnkowym
Frytki z batatów z sosem czosnkowym to chyba jedno z częściej pojawiających się dań w naszym domu. Frytki…
Kotleciki mielone z indyka
Pyszne kotleciki mielone z indyka, danie idealnie nie tylko dla dzieci. Te kotlety to szybki i prosty w…
Błyskawiczna ryba po grecku
Błyskawiczna ryba po grecku to danie, które bardzo często przygotowuję nie tylko na święta, ale również na różne…
Cząber górski i jego właściwości
Cząber górski to popularna przyprawa, dzięki której nasze potrawy mogą nabrać wyjątkowego charakteru. To jednocześnie wspaniałe wsparcie dla…
Schab w sosie orzechowym
Schab w sosie orzechowym to można powiedzieć danie odrobine w stylu orientalnym. W przygotowaniu tej potrawy bardzo ważne…
Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli
Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli to błyskawiczny przepis na zdrowy i bardzo smaczny dodatek do pieczywa. Pastę przygotujemy…
Naleśniki ze szpinakiem – przygotuj w 5 minut
Naleśniki ze szpinakiem, które przygotujecie dosłownie w 5 minut i potrzebujecie tylko 4 składników. Kolorowe, bo zielone naleśniki…
Obiad w 15 minut – kurczak w sosie słodko- kwaśnym
Kurczak w sosie słodko- kwaśnym to danie na obiad, które przygotujecie dosłownie w 15 minut. Można zatem powiedzieć,…
Smalec z fasoli
Smalec z fasoli to niezwykle pyszny, smaczny, prosty i bardzo nieoczywisty dodatek do smarowania pieczywa. Pastę z fasoli…
Chrupiący kalafior
Kalafiora można przygotować na różne sposoby. Kalafior to nie tylko, taki gotowany w wodzie, podany z masłem i…