Dorsz czarny z warzywami to szybki, pełny witamin i składników odżywczych obiad. Na jego przegotowanie nie potrzebujemy dużo czasu, będzie gotowy w półgodziny.
Szybki przepis: Rybne kotleciki na purée z groszku
Składniki (na 2 porcje)
- filet z dorsza czarnego (300g)
- nieduża cukinia
- mała papryka
- 1 pomidor
- oliwa z oliwek
- oregano
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
Dorsz czarny z warzywami – przepis
Dorsza myjemy, osuszamy i z obu stron przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy na papierze do pieczenia w blaszce i skrapiamy sokiem z cytryny.
Obejrzyj nasze filmy:
Warzywa kroimy w kostkę (cukinię możemy pokroić w półplasterki) i układamy w blaszce obok ryby. Skrapiamy je oliwą z oliwek i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oregano.
Rybę wraz z warzywami pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!