Dorsz czarny z warzywami
Ryby

Dorsz czarny z warzywami

Dorsz czarny z warzywami to szybki, pełny witamin i składników odżywczych obiad. Na jego przegotowanie nie potrzebujemy dużo czasu, będzie gotowy w półgodziny.

Szybki przepis: Rybne kotleciki na purée z groszku

Składniki (na 2 porcje)

  • filet z dorsza czarnego (300g)
  • nieduża cukinia
  • mała papryka
  • 1 pomidor
  • oliwa z oliwek
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

Dorsz czarny z warzywami – przepis

Dorsza myjemy, osuszamy i z obu stron przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy na papierze do pieczenia w blaszce i skrapiamy sokiem z cytryny.

Warzywa kroimy w kostkę (cukinię możemy pokroić w półplasterki) i układamy w blaszce obok ryby. Skrapiamy je oliwą z oliwek i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oregano.

Rybę wraz z warzywami pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 st. C.

Dorsz czarny z warzywami
Dorsz czarny z warzywami

Smacznego!

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.