Miks sałat z rybą i cukinią to szybki pomysł na lekką, zdrową i pożywną sałatkę na kolację. Propozycja świetnie sprawdzi się również w dietach oraz na detoksie.
Sprawdź przepis: Szybka i pyszna sałatka Caprese
Składniki ( 1 porcja)
- garść miksu sałat (dowolny)
- 150 g ryby (np. miruna, dorsz)
- oliwa
- sok z cytryny
- 1 łyżka octu jabłkowego
- sól
- pieprz
- 100g cukinii
- szczypta oregano
- kromka pieczywa razowego
- kolendra
Miks sałat z rybą i cukinią – przepis
Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy posiekaną kolendrę. Zostawiamy na ok. 10 minut, a następnie pieczemy przez ok. 15 minut w 180 st. C.
Obejrzyj nasze filmy:
Cukinię marynujemy w oliwie z dodatkiem oregano i grillujemy na patelni grillowej, albo na grillu elektrycznym.
Pieczywo możemy podpiec w tosterze, a następnie pokroić w kostkę.
Rybę podajemy z miksem sałat z dodatkiem grzanek, skropionym oliwą z oliwek i octem jabłkowym.
Smacznego!