Miks sałat z rybą i cukinią to szybki pomysł na lekką, zdrową i pożywną sałatkę na kolację. Propozycja świetnie sprawdzi się również w dietach oraz na detoksie.

Sprawdź przepis: Szybka i pyszna sałatka Caprese

Składniki ( 1 porcja)

  • garść miksu sałat (dowolny)
  • 150 g ryby (np. miruna, dorsz)
  • oliwa
  • sok z cytryny
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • sól
  • pieprz
  • 100g cukinii
  • szczypta oregano
  • kromka pieczywa razowego
  • kolendra

Miks sałat z rybą i cukinią – przepis

Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy posiekaną kolendrę. Zostawiamy na ok. 10 minut, a następnie pieczemy przez ok. 15 minut w 180 st. C.

Obejrzyj nasze filmy:

Cukinię marynujemy w oliwie z dodatkiem oregano i grillujemy na patelni grillowej, albo na grillu elektrycznym.

Pieczywo możemy podpiec w tosterze, a następnie pokroić w kostkę.

Rybę podajemy z miksem sałat z dodatkiem grzanek, skropionym oliwą z oliwek i octem jabłkowym.

Miks sałat z rybą i cukinią
Grillowany łosoś z miksem sałat

Smacznego!