Carpaccio z buraka z rukolą

Carpaccio z buraka z rukolą

Carpaccio z buraka z rukolą to danie, które może posłużyć zarówno jako przystawka albo jako pyszna kolacja. Przygotowanie jest bardzo szybkie i proste.

Obecnie w sklepach można kupić już gotowane buraki, więc zaoszczędzimy sporo czasu na ich pieczenie (gotowanie), a przy okazji nie pobrudzicie się podczas obierania :) Jeśli można sobie jakoś ułatwić to dlaczego z tego nie skorzystać…

Składniki (2 porcje)

Składniki na sos

  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Przepis na carpaccio z buraka z rukolą

  1. Składniki na sos mieszamy w miseczce i odstawiamy na kilka minut, aby wszystkie smaki się połączyły.
  2. Buraki kroimy w cienkie plasterki
  3. Na talerzu układamy rukolę, następnie plasterki buraka, pokrojoną w kostkę fetę.
  4. Polewamy danie sosem, a wierzch posypujemy pestkami dyni.

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.