Tym razem danie typowo śniadaniowe – jajecznica z mlekiem. Część z Was zdziwi dodatek mleka, ale to właśnie ono sprawi, że będzie znacznie bardziej puszysta i delikatniejsza.

Do jajecznicy możecie dodać dowolne składniki, ja wykorzystałem szynkę i szalotkę.

Składniki

  • 3 jajka
  • 3-4 plasterki szybki
  • 1 szalotka
  • 3 -4 łyżki mleka
  • sól
  • pieprz
  • masło

Jajecznica z mlekiem – przepis

  1. W misce mieszamy jajka z mlekiem. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu.
  2. Na patelni szklimy drobno posiekaną szalotkę i dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę szynkę. Całość smażymy 2 – 3 minuty.
  3. Dodajemy roztrzepane jajka z mlekiem i smażymy do uzyskania odpowiedniej konsystencji Ja lubię jajecznicę jeszcze niecałkowicie ściętą.

Smacznego!

Obejrzyj nasze filmy: