Jajecznica z szynką, cebulą i szczypiorkiem

Jajecznica z szynką, cebulą i szczypiorkiem

Jajecznica z szynką i szczypiorkiem to bardzo proste danie najczęściej wybierane jednak na śniadanie. Jedni lubią z samych jajek, inni z cebulką i boczkiem.

Każdy przygotowuje je tak samo a gdy spróbujemy to danie od trzech różnych osób – różni się.

Ja najbardziej lubię jajecznicę z szynką, cebula i szczypiorkiem.

Często ją robię. Podaję przepis i listę składników.

Składniki:

  • 3-4 jajka
  • ½ cebuli
  • Szynka 50 g
  • Sól
  • Pieprz
  • ½ pęczku szczypiorku
  • Pieczywo
  • Masło

Jajecznica z szynką, cebulą i szczypiorkiem – przepis

  1. Cebulę i szynkę pokrój w drobną kostkę, posiekaj szczypiorek
  2. Rozgrzej patelnię i rozpuść masło, następnie wrzuć cebulę, szynkę i szczypiorek
  3. Gdy cebula już się zeszkli rozbij jajka na patelni, dopraw solą i pieprzem i często mieszaj by się za bardzo nie ścięła.

Podawaj z pieczywem.

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.