Tapas do małe, wywodzące się z Hiszpanii przystawki. Są one podawane na zimno albo na ciepło. Może to być zarówno kawałek omletu, zapiekana bagietka, kawałek hiszpańskiej kiełbaski, oliwki itp. Dziś pokażę Wam jak przygotować tapas z boczkiem i ogórkiem… całości smaku doda słodka żurawina ….

Nasze tapas będzie podane na ciepło… idealne na spotkanie ze znajomymi, szybką, lekką kolację.

Składniki

Tapas z boczkiem i ogórkiem – przepis

  1. Bagietkę kroimy w średniej grubości kromki.
  2. Na każdej z ich układamy plasterek boczku i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na ok. 6-7 minut.
  3. Po wyjęciu z piekarnika na każdej kromce bagietki układamy plasterek ogórka i odrobinę żurawiny.

Domowe tapas z boczkiem i ogórkiem

Obejrzyj nasze filmy:

Smacznego!