Tapas do małe, wywodzące się z Hiszpanii przystawki. Są one podawane na zimno albo na ciepło. Może to być zarówno kawałek omletu, zapiekana bagietka, kawałek hiszpańskiej kiełbaski, oliwki itp. Dziś pokażę Wam jak przygotować tapas z boczkiem i ogórkiem… całości smaku doda słodka żurawina ….
Nasze tapas będzie podane na ciepło… idealne na spotkanie ze znajomymi, szybką, lekką kolację.
Składniki
- bagietka
- plasterki boczku wędzonego
- ogórki kiszone
- konfitura z żurawiny
Tapas z boczkiem i ogórkiem – przepis
- Bagietkę kroimy w średniej grubości kromki.
- Na każdej z ich układamy plasterek boczku i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na ok. 6-7 minut.
- Po wyjęciu z piekarnika na każdej kromce bagietki układamy plasterek ogórka i odrobinę żurawiny.
Obejrzyj nasze filmy:
Smacznego!