Tagliatelle ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i pieczarkami szybkie, proste i przepyszne dnie. Idealnie nada się gdy odwiedzą Cię nie spodziewani goście albo szykujesz romantyczna kolację.

Nie znam osoby, która by nie lubiła makaronu. Dodając szpinak, suszone pomidory i pieczarki nadasz temu daniu głębi i podkreślisz jego smak. Nie znam lepszego sposobu do przemycenia trochę szpinaku do posiłków dla małych i dużych pociech.

Nie będę już rozwodzić się na temat makaronu ze szpinakiem i dodatkami przedstawiam poniżej składniki i przepis.

Obejrzyj nasze filmy:

Składniki

  • 1 paczka mrożonego rozdrobnionego szpinaku 450 g
  • 2-4 ząbki czosnku
  • 20 – 30 szt. Pieczarek
  • Suszone pomidory mogą być w ziołowej zalewie
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 średnia cebula
  • Jogurt naturalny

Tagliatelle ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i pieczarki – przepis

  1. Makaron ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu
  2. Gdy makaron będzie się gotował, na patelni zeszklij cebulę, czosnek i dodaj pieczarki
  3. Gdy woda z pieczarek wyparuje, dodaj szpinak,
  4. Podczas gdy szpinak się rozmrozi, woda wyparuje dodaj makaron prosto z wody
  5. Pokrój suszone pomidory w paski i dodaj do dania, dodaj jogurt naturalny i dopraw do smaku.

Smacznego!