W przypadku tego dania nie napracujecie się za dużo. Tagliatelle z pesto pietruszkowym przygotujecie w kilkanaście minut. Można powiedzieć – na przygotowanie tej potrawy będziecie potrzebowali tyle czasu ile będzie gotować się makaron.

Jeśli nie lubicie natki pietruszki możecie zastąpić ją świeżą bazylią, rukolą.

Składniki

  • pęczek natki pietruszki
  • 4-5 łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • 20g tartego parmezanu
  • makaron tagliatelle

Tagliatelle z pesto pietruszkowym – przepis

Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu.

Pozostałe składniki dodajemy do blendera i dokładnie blendujemy.

Odcedzony makaron (póki jeszcze jest ciepły) mieszamy z przygotowanym pesto pietruszkowym. Makaron wykładamy na talerze.

Smacznego!