W przypadku tego dania nie napracujecie się za dużo. Tagliatelle z pesto pietruszkowym przygotujecie w kilkanaście minut. Można powiedzieć – na przygotowanie tej potrawy będziecie potrzebowali tyle czasu ile będzie gotować się makaron.
Jeśli nie lubicie natki pietruszki możecie zastąpić ją świeżą bazylią, rukolą.
Składniki
- pęczek natki pietruszki
- 4-5 łyżek oliwy
- sól
- pieprz
- 2 ząbki czosnku
- 20g tartego parmezanu
- makaron tagliatelle
Tagliatelle z pesto pietruszkowym – przepis
Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu.
Pozostałe składniki dodajemy do blendera i dokładnie blendujemy.
Odcedzony makaron (póki jeszcze jest ciepły) mieszamy z przygotowanym pesto pietruszkowym. Makaron wykładamy na talerze.
Smacznego!
To dla mnie idealny obiad:)