Pieczony łosoś z sałatą z sosem musztardowym
Pieczony łosoś z sałatą z sosem musztardowym to zdrowa propozycja na pyszny, pożywny obiad. Duża dawka witamin i kwasów tłuszczowych omega-3, które są potrzebne dla naszego organizmu. Taki…
Sałatka z dorszem i grzankami
Sałatka z dorszem i grzankami to błyskawiczna propozycja na zdrową kolację. Miks sałat z pieczoną rybą dostarczy nam sporo witamin, a cały posiłek będzie lekki. Sprawdź przepis na: Sałatka…
Sałatka śledziowa
Wigilia Bożego Narodzenia to festiwal smaków. W każde święta przygotowujemy potrawy, w których prym wiodą ryby. Najbardziej popularne śledzie w oleju czy śledzie w śmietanie mogę już nam…
Świąteczne, pachnące pierniczki
Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami, w telewizji pojawiają się już pierwsze świąteczne reklamy, a kwestią czasu jest tylko, kiedy z witryn sklepowych będą uśmiechały się do…
Idealna pasta z awokado
Awokado jest owocem uniwersalnym – stosowanym zarówno w daniach słodkich jak i słonych. Dodatkowo, jest źródłem wielu składników odżywczych co pozwala na jego wykorzystanie w wielu zbilansowanych dietach.…
Jogurtowe babeczki z bitą śmietaną i owocami
Jogurtowe babeczki do przygotowania w niecałą godzinę. Szybki przepis, idealny na podwieczorek dla dzieci, jako dodatek do drugiego śniadania w szkole czy lunchu w pracy. Doskonałe też, gdy czasu…
Zdrowe kanapki z awokado i łososiem
Zdrowe kanapki z awokado i łososiem to szybka, pożywna i przede wszystkim zdrowa propozycja na pyszne śniadanie! Tak przygotowana kanapka dostarczy nam zdrowych kwasów tłuszczowych. Do jej przygotowania…
Pstrąg łososiowy w marynacie sojowej
Pstrąg łososiowy w marynacie sojowej to sprawdzony przepis na rybę z piekarnika. Szybki, prosty i przede wszystkim smaczny przepis na fantastyczny obiad. Rybę możemy podać z dowolnymi dodatkami…
Syrop z cebuli i czosnku z dodatkiem cytryny
Syrop z cebuli i czosnku z dodatkiem cytryny to bomba witaminowo i antybakteryjna idealna podczas przeziębienia, grypy. Wiadomo, że czosnek ma właściwości antybakteryjne, cebula wspomaga kurację podczas kataru…
Fenomen yerba mate – dlaczego warto ją pić?
Yerba mate to pochodzący z Ameryki Południowej napój, który ma miliony miłośników na całym świecie. Yerba ma pozytywny wpływ na organizm i, jak się okazuje, można zastąpić nią…
Cytrynowy łosoś z młodą fasolką szparagową
Cytrynowy łosoś z młodą fasolką szparagową to bardzo szybka i zdrowa propozycja na obiad w ciepłe letnie dni. Odpowiednio zamarynowany łosoś to podstawa tego dania. Łosoś jest specyficzną…
Łosoś z sojowej marynacie ze szparagami
Łosoś z sojowej marynacie ze szparagami to pyszne danie dla całej rodziny. Warto przygotować je teraz, kiedy dostępne są świeże, zielone szparagi. Podpowiemy Wam jak je przygotować, aby…
Kanapki z rukolą i łososiem
Dzisiaj będzie moja propozycja na pyszne kanapki z rukolą i łososiem. Całość smaku wzbogacą czarne oliwki, a dzieła dopełni sok z cytryny. Kanapki możemy zrobić z dodatkiem masła…
Cytrynowe ciasto drożdżowe
Cytrynowe ciasto drożdżowe to chyba ciasto, które każdy z nas chciałby zjeść na śniadanie z masełkiem, albo dżemem. Do tego pyszna, świeżo zaparzona kawa z mlekiem. W zależności…
Dzwonko z łososia pieczone w słodkiej marynacie
Potrawy z łososia kryją w sobie nieograniczone możliwości przygotowania. Możemy go przygotować w dowolnej formie – pieczonego, grillowanego, smażonego, czy gotowanego na parze. Tym razem skusiłem się na…
Pieczony łosoś z sosem chrzanowym i pieczonymi warzywami
Łosoś to bogactwo zdrowych dla organizmu kwasów omega-3. Powinniśmy z tego właśnie powodu jeść go 2-3 razy w tygodniu. Tym razem przepis na pieczonego Pieczony łosoś z sosem…
Tran – właściwości, dawkowanie, rola
Tran został odkryty w połowie XX wieku. Jest on bardzo potrzebny naszemu organizmowi, ma wiele właściwości zdrowotnych. Przede wszystkim poprzez sporą zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy A oraz…
Jak wzmocnić odporność
Odporność jest tematem spornym wśród społeczeństwa. Wiadomo, że dużą rolę odgrywa w głównej mierze genetyka oraz samo prowadzenie organizmu. Jedni mają ją na lepszym poziomie, a inni na…
Herbata na wzmocnienie odporności
Zima to okres wzmożonych zachorowań na grypę, ale również znacznie cześciej łapią nas różne infekcje. Warto w tym okresie postarać się o poprawienie swojej odporności. Herbata na wzmocnienie…
Imbir- właściwości zdrowotne
Imbir to przyprawa, która coraz częściej jest stosowana w Polskiej kuchni. Od zawsze była popularna w potrawach rodem z kuchni azjatyckiej. Dodatek tej potrawy do potraw ma bardzo…
Syrop z cebuli
Cebula to warzywo znane na całym świecie, jest to jedno z najpopularniejszych warzyw używanych w każdej kuchni. Cebula oprócz tego, że jest używana w kuchni to dzięki swoim…