Sałatka z dorszem i grzankami to błyskawiczna propozycja na zdrową kolację. Miks sałat z pieczoną rybą dostarczy nam sporo witamin, a cały posiłek będzie lekki.

Sprawdź przepis na: Sałatka grecka z grzankami

Składniki (na jedną porcję)

  • miks sałat (garść)
  • 100g dorsza
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 2 łyżki oliwy
  • 100g cukini
  • szczypta oregano

Sałatka z dorszem i grzankami – przepis

Zaczynamy od przygotowania ryby. Dorsza myjemy, osuszamy, oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie wkładamy do nagrzanego do 200 st. C. na 15 minut.

Obejrzyj nasze filmy:

Na patelni grillowej, grillujemy cukinię. Podczas grillowania doprawiamy ją odrobiną soli i oregano..

Do miseczki wkładamy sałatę, cukinię, upieczonego i pokrojonego w mniejsze kawałki dorsza. Następnie całość skrapiamy odrobioną oliwy i octu jabłkowego.

Smacznego!