Sałatka z dorszem i grzankami to błyskawiczna propozycja na zdrową kolację. Miks sałat z pieczoną rybą dostarczy nam sporo witamin, a cały posiłek będzie lekki.
Sprawdź przepis na: Sałatka grecka z grzankami
Składniki (na jedną porcję)
- miks sałat (garść)
- 100g dorsza
- sok z 1/2 cytryny
- sól
- pieprz
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 2 łyżki oliwy
- 100g cukini
- szczypta oregano
Sałatka z dorszem i grzankami – przepis
Zaczynamy od przygotowania ryby. Dorsza myjemy, osuszamy, oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie wkładamy do nagrzanego do 200 st. C. na 15 minut.
Obejrzyj nasze filmy:
Na patelni grillowej, grillujemy cukinię. Podczas grillowania doprawiamy ją odrobiną soli i oregano..
Do miseczki wkładamy sałatę, cukinię, upieczonego i pokrojonego w mniejsze kawałki dorsza. Następnie całość skrapiamy odrobioną oliwy i octu jabłkowego.
Smacznego!