Pasta z pesto pietruszkowym to błyskawiczny przepis na zdrowy, pełny witamin obiad. Jest to propozycja nie tylko dla wielbicieli włoskich smaków, ale dla każdego z nas.

Sprawdź przepis na kremowy makaron z szynką i brokułami

Składniki

  • makaron do spaghetti
  • pęczek natki pietruszki
  • 4 łyżki oliwy
  • 20g tartego parmezanu
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Pasta z pesto pietruszkowym – przepis

Makaron do spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu. Powinien być al dente. W tym czasie do blendera wkładamy natkę pietruszki. Ale najpierw odcinamy końcówki, potrzebujemy same listki. Dodajemy oliwę, obrany ząbek czosnku, szczyptę soli, pieprzu, parmezan i całość blendujemy.

Obejrzyj nasze filmy:

Makaron mieszamy z przygotowanym pesto i wykładamy na talerze. Możemy całość posypać jeszcze odrobiną parmezanu i udekorować listkami natki pietruszki.

Smacznego!