Pasta z pesto pietruszkowym to błyskawiczny przepis na zdrowy, pełny witamin obiad. Jest to propozycja nie tylko dla wielbicieli włoskich smaków, ale dla każdego z nas.
Sprawdź przepis na kremowy makaron z szynką i brokułami
Składniki
- makaron do spaghetti
- pęczek natki pietruszki
- 4 łyżki oliwy
- 20g tartego parmezanu
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Pasta z pesto pietruszkowym – przepis
Makaron do spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu. Powinien być al dente. W tym czasie do blendera wkładamy natkę pietruszki. Ale najpierw odcinamy końcówki, potrzebujemy same listki. Dodajemy oliwę, obrany ząbek czosnku, szczyptę soli, pieprzu, parmezan i całość blendujemy.
Obejrzyj nasze filmy:
Makaron mieszamy z przygotowanym pesto i wykładamy na talerze. Możemy całość posypać jeszcze odrobiną parmezanu i udekorować listkami natki pietruszki.
Smacznego!