Makaron ze szpinakiem i pomidorami
Dieta,  Makarony

Makaron ze szpinakiem i pomidorami

Makaron ze szpinakiem i pomidorami to połączenie zdrowego szpinaku, ze słodkim smakiem pomidorków koktajlowych. Do tego dania użyjemy makaronu razowego, który nie tuczy i jest znacznie bardziej zdrowy!

Sprawdź przepis: Domowy deser Tiramisu

Składniki (2 porcje)

  • 2 garści szpinaku
  • odrobina masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 100g makaronu razowego
  • 4 łyżki mleka
  • 10 czarnych oliwek
  • 30g parmezanu

Makaron ze szpinakiem i pomidorami – przepis

Makaron razowy gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Kiedy będzie nam się gotował makaron w rondelku na odrobinie masełka podsmażamy drobno posiekany czosnek, następnie dodajemy szpinak i 2-3 minuty dusimy. Doprawiamy solą, pieprzem. Następnie dodajemy pokrojone na połówki pokrojone pomidorki koktajlowe, mleko i dusimy jeszcze ok. 3 minut.

Odcedzony makaron mieszamy ze szpinakiem i całość posypujemy startym parmezanem. Smacznego!

Makaron ze szpinakiem i pomidorami
Makaron ze szpinakiem i pomidorami

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.