Makaron ze szpinakiem i pomidorami to połączenie zdrowego szpinaku, ze słodkim smakiem pomidorków koktajlowych. Do tego dania użyjemy makaronu razowego, który nie tuczy i jest znacznie bardziej zdrowy!
Sprawdź przepis: Domowy deser Tiramisu
Składniki (2 porcje)
- 2 garści szpinaku
- odrobina masła
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- 10 pomidorków koktajlowych
- 100g makaronu razowego
- 4 łyżki mleka
- 10 czarnych oliwek
- 30g parmezanu
Makaron ze szpinakiem i pomidorami – przepis
Makaron razowy gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Obejrzyj nasze filmy:
Kiedy będzie nam się gotował makaron w rondelku na odrobinie masełka podsmażamy drobno posiekany czosnek, następnie dodajemy szpinak i 2-3 minuty dusimy. Doprawiamy solą, pieprzem. Następnie dodajemy pokrojone na połówki pokrojone pomidorki koktajlowe, mleko i dusimy jeszcze ok. 3 minut.
Odcedzony makaron mieszamy ze szpinakiem i całość posypujemy startym parmezanem. Smacznego!