Makaron razowy z pesto bazyliowym to szybkie danie na zdrowy i smaczny obiad. Makaron taki możecie zabrać ze sobą do pracy jednak najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu.
Przepisów na pesto jest wiele i możecie odrobinę modyfikować przepis…
Składniki
- bazylia w doniczce
- 5 łyżek oliwy
- 3 ząbki czosnku
- 25 g parmezanu
- 3 łyżki orzeszków piniowych (możecie je zastąpić np. orzechami nerkowca, orzeszkami ziemnymi bez soli)
- sól
- makaron razowy
- pieprz
Makaron razowy z pesto bazyliowym – przepis
- Makaron gotujemy al dente według przepis na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy.
- Do blendera dodajemy bazylię, oliwę, orzeszki, obrany czosnek i starty parmezan. Doprawiamy solą i pieprzem. Blenderujemy.
- Makaron mieszamy z pesto bazyliowym i wykładamy na talerze.
Obejrzyj nasze filmy:
Smacznego!