
Faszerowana cukinia
Faszerowana cukinia to idealna propozycja na kolację. Bardzo zdrowy i dietetyczny posiłek.
Poniżej jest lista składników i bardzo prosty przepis.
Składniki
- 1 duża cukinia
- 8-10 pomidorków koktajlowych
- garść liści świeżej bazyli
- 2 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- 1 kulka mozzarelli
Faszerowana cukinia – przepis
- Cukinię kroimy na pół wzdłuż i wydrążamy środek.
- Pomidorki koktajlowe kroimy w mniejsze kawałki i przekładamy do miseczki.
- Liście bazylii rwiemy na mniejsze kawałki i dodajemy do pomidorków.
- Mozzarellę odsączamy z zalewy i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do pozostałych składników.
- Czosnek drobno siekamy i rozcieramy z odrobiną soli.
- Wszystkie składniki mieszamy z odrobiną oliwy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Cukinię faszerujemy przygotowanym farszem i pieczemy ok. 15 minut w 180 st. C.
Smacznego!
Jeden komentarz
Ania
Wygląda pysznie. Fajny pomysł.