Łosoś zapiekany w warzywach
Ryby

Łosoś zapiekany w warzywach

Łosoś zapiekany w warzywach to połączenie pieczonego łososia z warzywami korzennymi i słodkimi pomidorkami koktajlowymi podany na miksie sałat.

Szybki przepis na Pieczony łosoś z sałatą z sosem musztardowym

Składniki (2 porcje)

  • 2 filety z łososia po ok. 180g
  • marchewka
  • mała cukinia
  • 1/3 selera
  • szczypta soli
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • miks sałat
  • ocet balsamiczny
  • oliwa z oliwek
  • cytryna

Łosoś zapiekany w warzywach – przepis

Łososia dokładnie myjemy, osuszamy, soli, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na ok. 5 minut. Następnie wkładamy go do naczynia żaroodpornego, układamy w koło pokrojone w dużą kostkę warzywa i pokrojone na pół pomidorki koktajlowe. Pieczemy ok. 18 minut w temperaturze 180 st. C.

Na talerzu układamy odrobinę miksu sałat, skrapiamy go oliwą z oliwek, a następnie wykładamy upieczonego łososia. Całość dekorujemy ocetem balsamicznym.

Łosoś zapiekany w warzywach
Łosoś zapiekany w warzywach

Smacznego!

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.