Łosoś zapiekany w warzywach to połączenie pieczonego łososia z warzywami korzennymi i słodkimi pomidorkami koktajlowymi podany na miksie sałat.
Szybki przepis na Pieczony łosoś z sałatą z sosem musztardowym
Składniki (2 porcje)
- 2 filety z łososia po ok. 180g
- marchewka
- mała cukinia
- 1/3 selera
- szczypta soli
- pieprz
- sok z cytryny
- 10 pomidorków koktajlowych
- miks sałat
- ocet balsamiczny
- oliwa z oliwek
- cytryna
Łosoś zapiekany w warzywach – przepis
Łososia dokładnie myjemy, osuszamy, soli, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na ok. 5 minut. Następnie wkładamy go do naczynia żaroodpornego, układamy w koło pokrojone w dużą kostkę warzywa i pokrojone na pół pomidorki koktajlowe. Pieczemy ok. 18 minut w temperaturze 180 st. C.
Obejrzyj nasze filmy:
Na talerzu układamy odrobinę miksu sałat, skrapiamy go oliwą z oliwek, a następnie wykładamy upieczonego łososia. Całość dekorujemy ocetem balsamicznym.
Smacznego!