Czy pamiętacie z dawnych czasów piątkowe obiady – kostka rybna w panierce podana z ziemniakami z wody i kapusta kiszona. To były pyszne obiady. Warto wracać do tych czasów.
Prosty przepis na: Pieczony łosoś z sałatą z sosem musztardowym
Składniki (na 2 porcje)
- 2 kostki rybne np. z dorsza
- bułka tarta
- 1 jajko
- sól
- pieprz
- mąka
- olej do smażenia
Dodatkowo
- kapusta kiszona
- marchewka
- mała cebula
- ziemniaki
Rybny obiad – przepis
Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Do kapusty kiszonej dodajemy odrobinę startej marchewki i startej cebuli, mieszamy.
Obejrzyj nasze filmy:
Kostki rybne rozmrażamy, następnie przyprawiamy solą, pieprzem i panierujemy w mące, później roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju aż będą rumiane. Podajemy z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Smacznego!