Chcąc przygotować wyśmienitą kolację, która doskonale sprawdzi się w okresie świąt Bożego Narodzenia, dobrze jest postawić na tradycyjne pierogi z kapustą
Bigos to tradycyjne polskie danie, które od wieków gości na stołach Polaków. To prawdziwa uczta dla podniebienia, pełna bogactwa smaków
Surówka z kiszonej kapusty to jedna z moich ulubionych surówek – idealnie pasuje na przykład do smażonej rybki. Ta klasyczna
Zapraszam Wam po pyszny, aromatyczny, tradycyjny kapuśniak gotowany na żeberkach, boczku z dodatkiem kiełbasy. Kapuśniak ten jest gotowany z dużą
Zapraszam po mój sprawdzony przepis na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki wigilijne to puszyste, drożdżowe paszteciki z fraszem z
Pachnące krokiety z kapustą i grzybami to nie tylko świetny pomysł na obiad, ale również dodatek do czerwonego barszczu podawanego
Krokiety wydają się czymś niezwykle skomplikowanych do przygotowania, a przecież to nic innego jak zwinięty naleśnik z kapustą i usmażony
Jedzenie kiszonek niesie wiele korzyści dla zdrowia. Są naturalnym probiotykiem, wzmacniają odporność, poprawiają funkcjonowanie układu pokarmowego, ułatwiają trawienie, korzystnie wpływają
Czy pamiętacie z dawnych czasów piątkowe obiady – kostka rybna w panierce podana z ziemniakami z wody i kapusta kiszona.
Czerwony barszczyk, karp i kapusta. Trzy tradycyjne potrawy wigilijne, bez których nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodzenia w gronie najbliższych
Kiszenie to metoda stosowana na całym świecie ze względu na jej niski koszt i łatwy dostęp. Kiszonki są źródłem błonnika,
Kwaśnica jest to zupa pochodząca z południa polski. Górska zupa robiona na wędzonych żeberkach. Kwaśnicy nie można porównywać do kapuśniaku,
Nie każdy lubi kapustę i kapuśniak, jednak pokażę Wam jak przygotować delikatny w smaku domowy kapuśniak. Kwaskowaty smak kiszonej kapusty
Kotlet schabowy, mielony, z buraczkami czy marchewka z groszkiem? To pytanie, które zadajemy sobie praktycznie w każdy weekend zastanawiając się