Dawne czasy – kostka rybna, ziemniaczki i kapusta
Czy pamiętacie z dawnych czasów piątkowe obiady – kostka rybna w panierce podana z ziemniakami z wody i…
Tradycyjne potrawy wigilijne, bez których nie ma Świąt
Czerwony barszczyk, karp i kapusta. Trzy tradycyjne potrawy wigilijne, bez których nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodzenia w…
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi domowej roboty to jedna z głównych potraw pojawiająca się na stołach wigilijnych w polskich domach. Najczęściej decydujemy…
Kiszone czy kwaszone? Które produkty warto wybrać?
Kiszenie to metoda stosowana na całym świecie ze względu na jej niski koszt i łatwy dostęp. Kiszonki są…
Kwaśnica
Kwaśnica jest to zupa pochodząca z południa polski. Górska zupa robiona na wędzonych żeberkach. Kwaśnicy nie można porównywać…
Domowy kapuśniak
Nie każdy lubi kapustę i kapuśniak, jednak pokażę Wam jak przygotować delikatny w smaku domowy kapuśniak. Kwaskowaty smak…
Błyskawiczny bigos
Jeśli naszła Was ochota na danie z kapusty, skorzystajcie z przepisu na błyskawiczny bigos. Bigos nie będzie należał…
Domowy bigos
Pyszny, bardzo smaczny i przede wszystkim szybki w przygotowaniu bigos z kapusty kiszonej z dodatkiem łopatki wieprzowej, kiełbasy…
Kotlety z kurczaka i kapusty kiszonej
Kotlet schabowy, mielony, z buraczkami czy marchewka z groszkiem? To pytanie, które zadajemy sobie praktycznie w każdy weekend…