Błyskawiczne rollsy z sałaty i indyka w curry
Przystawki, przekąski, sosy,  Śniadania

Błyskawiczne rollsy z sałaty i indyka w curry

Błyskawiczne rollsy z sałaty i indyka w curry to pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, albo oryginalną przystawkę na rodzinne przyjęcie. Indyk marynowany w curry i dodatek hummusu sprawi, że danie ma wyjątkowy smak.

Przepis na Polędwiczki z indyka i sałatka grecka

Składniki

  • 200g filety z indyka
  • sałata lodowa
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka curry w proszku
  • domowy hummus -> przepis
  • 3 łyżki oleju
  • 1 średnio twarde awokado
Błyskawiczne rollsy z sałaty
Błyskawiczne rollsy z sałaty

Błyskawiczne rollsy z sałaty i indyka w curry – przepis

Filet z indyka kroimy w paseczki, następnie przekładamy do miseczki, dodajemy olej, przyprawę curry i mieszamy. Odstawiamy na ok. 10 minut, aby mięso przejęło aromat przyprawy. Indyka smażymy na suchej patelni, następnie zdejmujemy z patelni i czekamy aż przestygnie.

Z sałaty odrywamy liście, każdy z nich smarujemy hummusem, następnie układamy paseczek indyka, pokrojoną w paseczki paprykę i awokado. Całość zwijamy, jak krokieta (naleśnika).

Błyskawiczne rollsy z sałaty i indyka w curry
Błyskawiczne rollsy z indykiem

Smacznego!

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.