Antygrypina na przeziębienie i odporność
Zdrowie

Antygrypina na przeziębienie i odporność

Facebook

Jesień i zima to pora przeziębień

Grypa to dość częsta choroba. Szczególnie jesienią i zimą męczy i sprawia, że organizm jest osłabiony. Można jednak zadbać o organizm i uzyskać odporność na to schorzenie. Zażywanie leków nie jest sposobem zwalczania grypy. Najlepsze są naturalne metody. Jedną z nich jest antygrypina, czyli preparat z cytrusów, czosnku, miodu, imbiru i kurkumy. Pozwala zwalczać infekcje, przeziębienie, a nawet grypę. Jest to słodko-kwaśna substancja, którą łatwo przygotować w domu i można spokojnie nacieszyć się nią codziennie jesienią i zimą. O wiele lepiej niż zażywać tony tabletek i niszczyć sobie w ten sposób żołądek oraz wątrobę.

Ile antygrypiny codziennie?

Zapobiegawczo, profilaktycznie, warto pić dwa kieliszki takiego preparatu. Można pić gęsta, można rozcieńczyć ją wodą, można dodawać do herbaty. Sposobów zażywania antygrypiny jest naprawdę wiele. Dzieciom najlepiej jest podawać ją bez dodatku czosnku. Dorośli mogą zażywać ją z czosnkiem. Jest to naprawdę dobre rozwiązanie dla niejednej osoby lubiącej zdrowe rozwiązania.

Dlaczego antygrypina?

Antygrypina na pewno jest jednym z nich. Łatwo i szybko można zblendować składniki, które na pewno zbudują zdrowie. Smaczna substancja jest przyjemna w spożyciu, a poza tym przekłada się na zdrowie. Im lepsza odporność, tym większe zadowolenie konsumenta. Katar, gorączka, przeziębienie psują samopoczucie. Lepiej zimę przeżyć przyjemnie oraz zdrowo. Na pewno antygrypina powinna być w każdym domu i stać się zwyczajem. Zdrowa mikstura to doskonałe wsparcie dla każdego, niezależnie od wieku.

 

 

Facebook

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.