Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli to błyskawiczny przepis na zdrowy i bardzo smaczny dodatek do pieczywa. Pastę przygotujemy bardzo szybko, wykorzystamy do tego już gotową, ugotowaną fasolę z puszki. Mając przygotowane wcześniej składniki, możemy przygotować nasze śniadanie w kilka minut.
Pastę możemy podać ze świeżym razowym pieczywem, wtedy smakuje najlepiej oraz z kiszonym ogórkiem.
Składniki
- 400g czerwonej fasoli z puszki
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
- 1/3 łyżeczki słodkiej papryki
- 1/3 łyżeczki ostrej papryki
- dodatkowo: świeże pieczywo oraz ogórek kiszony
Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli – przepis
Czerwoną fasolę odcedzamy z zalewy i wkładamy do blendera. Czosnek obieramy z łupinek i również wkładamy do blendera. Dodajemy pozostałe składniki takie jak oliwa i przyprawy sól, pieprz i oba rodzaje papryki. Całość blendujemy aż połączą się wszystkie składniki. Jeśli lubicie mieć wyczuwalną strukturę pasty, to po prostu blendujcie wszystko chwilę krócej.
Obejrzyj nasze filmy:
Pastę z fasoli podajemy ze świeżym, jeszcze chrupiącym pieczywem i osobiście idealnie mi pasuje do tego ogórek kiszony.
Smacznego!