Bagietka z pesto oraz kiszonymi burakami
Bagietka z pesto oraz kiszonymi burakami to pomysł na pyszne drugie śniadanie. Danie to jest bogate w witaminy…
Kiszonki – samo zdrowie
Jedzenie kiszonek niesie wiele korzyści dla zdrowia. Są naturalnym probiotykiem, wzmacniają odporność, poprawiają funkcjonowanie układu pokarmowego, ułatwiają trawienie,…
Antygrypina na przeziębienie i odporność
Jesień i zima to pora przeziębień Grypa to dość częsta choroba. Szczególnie jesienią i zimą męczy i sprawia,…
Pigwa do herbaty
Pigwa do herbaty dodawana codziennie do tego napoju zapewni Wam odpowiednią dawkę witaminy C, która poprawi Waszą odporność.…
Domowa nalewka z pigwy
Domowa nalewka z pigwy to jedna z najbardziej popularnych nalewek, jakie przygotowujemy w domu. Przepis i sposób wykonania…
Olej z czarnuszki
Czarnuszka to aromatyczna przyprawa przywodząca na myśl nieco egzotyczne lub śródziemnomorskie klimaty. Jej walory smakowe zyskują coraz większe…
Pigwa, malina, kapusta, czyli rośliny poprawiające odporność
Istnieje wiele naturalnych, sprawdzonych sposobów na poprawę odporności. Zwłaszcza w sezonie grypowym, jesnienno-zimowym, warto sięgnąć po dawne receptury.…
Syrop z cebuli i czosnku z dodatkiem cytryny
Syrop z cebuli i czosnku z dodatkiem cytryny to bomba witaminowo i antybakteryjna idealna podczas przeziębienia, grypy. Wiadomo,…
Prosty syrop z cebuli
Cebula od wieków jest znana nie tylko jako składników wielu potraw, ale dzięki swoim składnikom i właściwością jest…
Fenomen yerba mate – dlaczego warto ją pić?
Yerba mate to pochodzący z Ameryki Południowej napój, który ma miliony miłośników na całym świecie. Yerba ma pozytywny…
Tran – właściwości, dawkowanie, rola
Tran został odkryty w połowie XX wieku. Jest on bardzo potrzebny naszemu organizmowi, ma wiele właściwości zdrowotnych. Przede…
Jak wzmocnić odporność
Odporność jest tematem spornym wśród społeczeństwa. Wiadomo, że dużą rolę odgrywa w głównej mierze genetyka oraz samo prowadzenie…
Herbata na wzmocnienie odporności
Zima to okres wzmożonych zachorowań na grypę, ale również znacznie cześciej łapią nas różne infekcje. Warto w tym…
Imbir- właściwości zdrowotne
Imbir to przyprawa, która coraz częściej jest stosowana w Polskiej kuchni. Od zawsze była popularna w potrawach rodem…
Syrop z cebuli
Cebula to warzywo znane na całym świecie, jest to jedno z najpopularniejszych warzyw używanych w każdej kuchni. Cebula…
Herbata z witaminą C
Herbata z witaminą C w okresie jesienno zimowym pomaga nam poprawić odporność organizmu, a w przypadku już złapanej…
Witamina C – właściwości i zastosowanie
Witamina C odgrywa istotną rolę w naszym organizmie. Uczestniczy w wielu procesach zachodzących w człowieku m.in.wzmacnia odporność oraz…
Domowa mrożona herbata
Domowa mrożona herbata to idealne napój na upalne dni. Przygotowana w domu będzie znacznie zdrowsza niż ta kupiona…
Naturalne syropy w kuchni
Przy gotowaniu w domu wykorzystuje się wiele różnych składników, także tych naturalnego pochodzenia. Czy i kiedy warto wykorzystywać…
3 przepisy na pyszne koktajle, które dodadzą Ci energii po zimie!
Zima to czas naprawdę sporego wysiłku dla organizmu. Nic dziwnego, że gdy chyli się już ku końcowi, naprawdę…
Kmin rzymski – właściwości zdrowotne
W każdej kuchni znajduje się wiele aromatycznych przypraw, o których właściwościach niekiedy wiemy niewiele. Większość Pań, ma w…