Jeśli szukasz przepisu na szybki i smaczny makaron, to dobrze trafiłeś. Pokaże Wam w jaki szybki i prosty sposób przygotować tagliatelle z łososiem i cukinią.
Tagliatelle z łososiem jest lekkostrawne i mało kaloryczne dlatego może być wprowadzone do Waszej diety. W potrawie wykorzystujemy łososia, który dodatkowo wzbogaci nasz organizm o jakże potrzebne kwasy omega-3.
Tagliatelle z łososiem i cukinią – składniki (dla 2 osób)
- 100g wędzonego łososia
- makaron tagliatelle (najlepiej razowy) – 4 gniazda
- 1 mała cukinia
- 1 marchewka
- 150 g jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
- oliwa
Tagliatelle z łososiem i cukinią – przepis
Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu.
Obejrzyj nasze filmy:
Cukinię myjemy i kroimy w 3 cm długości słupki. Marchewkę ścieramy na tarce.
Na odrobinie oliwy podsmażamy cukinię i marchewkę aż staną się al dente. Dodajemy łososia i podsmażamy całość, aż łosoś zmieni swój kolor. Zmniejszamy ogień i dodajemy jogurt naturalny. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na patelnie do sosu dodajemy świeżo ugotowany makaron i całość mieszamy.
Myślę, że tagliatelle z łososiem i cukinią to będzie przysmak nie tylko dla wegetarian. Sprawdźcie przepis i czekam na Wasze opinie.
Smacznego!
a ja tak mało jadam makaronu …. a tu takie smakowite dania z jego wykorzystaniem podajesz! muszę się przestawić z ryżu na makaron:)
Wspaniale wygląda :)