Makaron z warzywami z patelni

Makaron z warzywami

Są dni kiedy rano zastanawiamy się, co zabrać na obiad do pracy, na uczelnię. Poniżej szybki i prosty przepis na wyśmienity obiad do pracy. Trzeba jednak niestety przyznać, że najlepiej smakuje zrobiony na świeżo, a nie odgrzewany w mikrofalówce. Bądź co bądź jest pyszny, szybki do przygotowania i nie musimy tego robić dnia wcześniejszego.

Całość przygotowania zajmie nam 20 minut.

Składniki na makaron z warzywami z patelni:

  • 2 opakowania warzyw na patelnię
  • 250g makarony (świderki albo rurki)
  • 3 łyżki oliwy

Przepis na makaron z warzywami z patelni:

  1. Gotujemy makaron (najlepiej świderki, albo rurki) wg. przepisu na opakowaniu. Następnie go odcedzamy.
  2. Na dużej patelni na 3 łyżkach oliwy podsmażamy warzywa z przyprawami (my skorzystaliśmy z gotowej mieszanki z przyprawami – bazylia i tymianek). Warzywa podsmażamy ok. 10-15 minut.
  3. Makaron mieszamy z warzywami z patelni, a następnie podajemy na talerzach, albo przekładamy do plastikowych pojemniczków aby zabrać go do pracy.

Prawda, że szybko? :)

 

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.