Krewetki w cieście

Krewetki w cieście

Krewetki w cieście to szybka przekąska, która idealnie sprawdzi się na każde przyjęcie. Krewetki możemy podać ze słodko- ostrym sosem. Przygotowanie krewetek jest niezwykle szybki, a goście lubiący owoce morza będą zachwyceni.

Lista składników oraz przepis znajdują się poniżej…

Składniki

  • 14-18 sztuk świeżych krewetek
  • 2 jajka
  • 6 łyżek mąki
  • 1/3 szklanki mleka
  • olej do smażenia
  • szczypta soli

Krewetki w cieście – przepis

  1. Krewetki obieramy z pancerzy i pozbawiamy jelita. Bardzo ważne zostawiamy ogonek.
  2. W misce mieszamy mąkę, sól, jajka i mleko tak aby powstało nam ciasto naleśnikowe. Jeśli wyjdzie zbyt gęsto dodajemy odrobinę mleka, jeśli zbyt rzadkie odrobinę mąki. Ciasto powinno być dość płynne.
  3. Obrane krewetki maczamy w cieście naleśnikowym, a następnie smażymy na głębokim tłuszczu ok. 3 minut.

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.