Tagliatelle z łososiem i cukinią

Tagliatelle z łososiem i cukinią

Jeśli szukasz przepisu na szybki i smaczny makaron, to dobrze trafiłeś. Pokaże Wam w jaki szybki i prosty sposób przygotować tagliatelle z łososiem i cukinią.

Tagliatelle z łososiem jest lekkostrawne i mało kaloryczne dlatego może być wprowadzone do Waszej diety. W potrawie wykorzystujemy łososia, który dodatkowo wzbogaci nasz organizm o jakże potrzebne kwasy omega-3.

Tagliatelle z łososiem i cukinią – składniki (dla 2 osób)

  • 100g wędzonego łososia
  • makaron tagliatelle (najlepiej razowy) – 4 gniazda
  • 1 mała cukinia
  • 1 marchewka
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Tagliatelle z łososiem i cukinią – przepis

Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu.

Cukinię myjemy i kroimy w 3 cm długości słupki. Marchewkę ścieramy na tarce.

Na odrobinie oliwy podsmażamy cukinię i marchewkę aż staną się al dente. Dodajemy łososia i podsmażamy całość, aż łosoś zmieni swój kolor. Zmniejszamy ogień i dodajemy jogurt naturalny. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Na patelnie do sosu dodajemy świeżo ugotowany makaron i całość mieszamy.

Myślę, że tagliatelle z łososiem i cukinią to będzie przysmak nie tylko dla wegetarian. Sprawdźcie przepis i czekam na Wasze opinie.

Smacznego! 

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.