Wrapy z indykiem i ogórkiem to zdrowa przekąska, albo bardzo pożywne śniadanie. Przygotowanie ich zajmuje dosłownie chwilę, a połączenie sałaty, hummusu i indyka w curry jest obłędne.
Oczywiście do tego dania polecam domowy hummus -> przepis, ale możecie również kupić gotowy.
Składniki (na 4 wrapy)
- 4 liście sałaty lodowej
- 150g indyka
- 1 łyżeczka przyprawy curry
- 1 ogórek zielony
- domowy hummus -> sprawdź jak go przygotować
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Wrapy z indykiem i ogórkiem
Indyka kroimy w podłużne paseczki, wkładamy do miseczki, dodajemy oliwę, przyprawę curry i marynujemy. Zostawiamy go na ok. 5 minut, aby przeszedł aromatem i smakiem curry, a następnie smażymy go na „suchej” patelni.
Obejrzyj nasze filmy:
W tym czasie ogórka obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na paseczki.
Liście sałaty lodowej smarujemy domowym hummusem, a następnie układamy z jednego brzegu paseczki indyka, ogórka zielonego i zwijamy. Tworzymy w ten sposób wrapy, trochę przypominają domowe gołąbki.
Smacznego!