Wrapy z indykiem i ogórkiem to zdrowa przekąska, albo bardzo pożywne śniadanie. Przygotowanie ich zajmuje dosłownie chwilę, a połączenie sałaty, hummusu i indyka w curry jest obłędne.

Oczywiście do tego dania polecam domowy hummus -> przepis, ale możecie również kupić gotowy.

Składniki (na 4 wrapy)

  • 4 liście sałaty lodowej
  • 150g indyka
  • 1 łyżeczka przyprawy curry
  • 1 ogórek zielony
  • domowy hummus -> sprawdź jak go przygotować
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Wrapy z indykiem i ogórkiem

Indyka kroimy w podłużne paseczki, wkładamy do miseczki, dodajemy oliwę, przyprawę curry i marynujemy. Zostawiamy go na ok. 5 minut, aby przeszedł aromatem i smakiem curry, a następnie smażymy go na „suchej” patelni.

Obejrzyj nasze filmy:

W tym czasie ogórka obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na paseczki.

Liście sałaty lodowej smarujemy domowym hummusem, a następnie układamy z jednego brzegu paseczki indyka, ogórka zielonego i zwijamy. Tworzymy w ten sposób wrapy, trochę przypominają domowe gołąbki.

Wrapy z indykiem i ogórkiem
Wrapy z sałaty, ogórka i indyka w curry

Smacznego!