Wiosenny krem ze szparagów
Zupy

Wiosenny krem ze szparagów

Z końcem kwietnia na sklepowych półkach w naszym kraju pojawiają się te długo wyczekiwane, smakowite warzywa. Mowa tutaj oczywiście o uwielbianych szparagach. Jeśli zastanawiasz się, w jaki sposób przyrządzić te warzywa na obiad, ten artykuł jest dla Ciebie!

Szybki przepis na Łososia ze szparagami w sosie beszamelowym

Poniżej znajdziesz przepis idealny na wiosenny lub letni obiad, który przeniesie Cię na łono natury. Prostota tego dania, gwarantuje, że poradzi sobie z nim każdy kuchenny laik. Postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami i ciesz się wyjątkowym smakiem szparagów!

Składniki

  • pęczek zielonych szparagów
  • 1 cebula,
  • 1,5 szklanki bulionu warzywnego,
  • 2 łyżki masła extra,
  • 2 lub 3 ząbki czosnku (wedle preferencji)
  • gałka muszkatołowa,
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki,
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej,
  • naturalny jogurt.

Szykujemy nóż, deskę do krojenia, garnek, kuchenny blender i ruszamy do działania!

Wiosenny krem ze szparagów – przepis

Odcinamy końcówki szparagów (te zdrewniałe). Siekamy cebulkę, wrzucamy do garnka wraz z masłem i czekamy aż się zeszkli. Dodajemy szparagi i czosnek. Po chwili przyprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy bulion i dusimy pod przykryciem, aż wszystkie składniki będą miękkie. Blendujemy zawartość garnka i dodajemy gałki muszkatołowej. Potrawę na talerzu dekorujemy natką pietruszki i naturalnym jogurtem.

Smacznego!

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.