Sezon na pomidory jest w pełni, możemy zatem przygotować szybkie spaghetti z pomidorami.
Pokażę Wam jak zaoszczędzić czas i w 15 minut przygotować pyszne aromatyczne spaghetti z pomidorami.
Składniki
- 2 duże dojrzałe pomidory
- 2 ząbki czosnku
- makaron do spaghetti
- garść liści bazylii
- oliwa z oliwek
- szczypta soli
Szybkie spaghetti z pomidorami – przepis
- W czajniku gotujemy wodę. Wlewamy ją do garnka, dodajemy makaron i gotujemy al dente. Zagotowanie wody w czajniku przyśpieszy cały proces.
- Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
- Na odrobinie oliwy przesmażamy pokrojony w plasterki czosnek, dodajemy następnie pomidory i dusimy całość ok. 5 minut aż odparuje nadmiar płynu.
- Pomidory doprawiamy szczyptą soli i dodajemy posiekaną bazylię. Mieszamy i odstawiamy z ognia.
- Na talerze wykładamy makaron i na wierzchu okładamy sos pomidorowy.
Smacznego!