Kanapka z jajecznicą to smaki dzieciństwa wielu z nas. Wiele osób pamięta te czasu młodości, kiedy zajadało się pyszne, chrupiące pieczywo, na które położona było świeżo usmażona jajecznica.

Wiele osób do dnia dzisiejszego lubi od czasu do czasu przygotować sobie takie śniadanie. Podpowiadamy jak to zrobić.

Przeczytaj także: Jajecznica z pomidorami i szynką

Obejrzyj nasze filmy:

Składniki

  • świeże pieczywo – dowolne
  • masło
  • szalotka
  • szczypiorek
  • 100g wędzonego boczku
  • 2 łyżki mleka
  • sól
  • pieprz
  • 2 jajka

Warto wiedzieć: Ile gotować jajka

Kanapka z jajecznicą – przepis

  1. Zaczynamy oczywiście od przygotowania jajecznicy. Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek.
  2. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy mleko (jajecznica będzie bardziej puszysta), szczyptę soli, pieprzu i całość roztrzepujemy. Masę jajeczną wlewamy na patelni i smażymy na niewielkim ogniu od czasu do czasu mieszając. Jajecznica powinna być ścięta.
  3. Pieczywo smarujemy masłem i układamy na nim usmażoną jajecznicę. Posypujemy całość szczypiorkiem.

Smaki dzieciństwa - kanapka z jajecznicą

Przeczytaj także: Jajecznica z kiełbasą, szczypiorkiem i smażone pomidory

Smacznego!