Leniwy niedzielny poranek to idealny czas na przygotowanie pysznej jajecznicy z kiełbaską, szczypiorkiem, smażonej na masełku. Idealnymi dodatkami będzie świeże pieczywo z masłem i smażone pomidory.
Podsmażenie przez chwilę pomidorów na rozgrzanej patelni wydobędzie z nich cały smak i aromat. Będzie pysznie… sprawdźcie koniecznie.
Zobacz jak przygotować: Niedzielne, zdrowe śniadanie
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki
- 4 jajka
- ok. 70g kiełbasy
- 1/2 pęczka szczypiorku
- odrobina masła
- szczypta soli
- duży pomidor
- pieczywo
- cebula
Zobacz także: Jajecznica z pomidorami i szynką
Jajecznica z kiełbasą, szczypiorkiem i smażone pomidory – przepis
- Rozgrzewamy patelnię z odrobiną masła.
- Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na masełku.
- Na patelnię dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Podsmażamy.
- Jajka roztrzepujemy w miseczce, a następnie dodajemy na patelnię. Smażymy jajecznicę do takiej konsystencji jaką lubicie.
- Chwilę przed podaniem dodajemy na patelnie posiekany drobno szczypiorek.
- Na drugiej patelni na odrobinie masełka podsmażamy dosłownie przez chwilę, pokrojone w dość grube plastry pomidory.
- Całość możemy podać wraz ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem.
Smacznego!
Przeczytaj również: Smoothie z kiwi – bogactwo witaminy C