Czy próbowaliście już mięsnej wersji hot-doga. Trochę nietypowe połączenie, ale zapewniam Was, że jest to idealne danie dla wszystkich mięsożerców.

Na pierwszy rzut oka to połączenie wydaje się dziwne, ale sprawdźcie… i dajcie znać w komentarzach czy Wam smakowało. Aby było odrobinę bardziej delikatne, do jego przygotowania wykorzystamy mięso mielone z indyka.

Zobacz przepis na: Pad Thai z kurczakiem i kapustą

Obejrzyj nasze filmy:

Składniki

  • 2 bułki do hot-dogów
  • 100g mięsa mielonego z indyka
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • odrobina oregano
  • odrobina bazylii
  • olej do smażenia

Przeczytaj także: Czy hot-dog może być zdrowy?

Bardzo mięsny hot-dog – przepis

  1. Na patelni podsmażamy mięso mielone. Doprawiamy je podczas smażenia solą, pieprzem, oregano, bazylią.
  2. Bułki kroimy wzdłuż, ale uważając aby nie przeciąć ich do końca. Wkładamy je na 2-3 minuty do nagrzanego piekarnika.
  3. Parówki wkładamy do gotującej się wody na 2-3 minuty aby się zagrzały.
  4. W bułkę wkładamy parówkę, następnie układamy mięso mielone, a wierz posypujemy posiekaną cebulą.

Bardzo mięsny hot-dog

Szybki przepis na: Makaron razowy z pesto bazyliowym

Smacznego!