Czy próbowaliście już mięsnej wersji hot-doga. Trochę nietypowe połączenie, ale zapewniam Was, że jest to idealne danie dla wszystkich mięsożerców.
Na pierwszy rzut oka to połączenie wydaje się dziwne, ale sprawdźcie… i dajcie znać w komentarzach czy Wam smakowało. Aby było odrobinę bardziej delikatne, do jego przygotowania wykorzystamy mięso mielone z indyka.
Zobacz przepis na: Pad Thai z kurczakiem i kapustą
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki
- 2 bułki do hot-dogów
- 100g mięsa mielonego z indyka
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- odrobina oregano
- odrobina bazylii
- olej do smażenia
Przeczytaj także: Czy hot-dog może być zdrowy?
Bardzo mięsny hot-dog – przepis
- Na patelni podsmażamy mięso mielone. Doprawiamy je podczas smażenia solą, pieprzem, oregano, bazylią.
- Bułki kroimy wzdłuż, ale uważając aby nie przeciąć ich do końca. Wkładamy je na 2-3 minuty do nagrzanego piekarnika.
- Parówki wkładamy do gotującej się wody na 2-3 minuty aby się zagrzały.
- W bułkę wkładamy parówkę, następnie układamy mięso mielone, a wierz posypujemy posiekaną cebulą.
Szybki przepis na: Makaron razowy z pesto bazyliowym
Smacznego!