Pudding chia z musem malinowym
Dieta,  Napoje,  Śniadania

Pudding chia z musem malinowym

Pudding chia z musem malinowym to pomysł na słodki deser, albo zdrowe, bardzo pożywne śniadanie. Jeśli jednak chcemy zjeść go na śniadanie, to musimy przygotować go wieczorem dnia wcześniejszego. Pudding przed podaniem musi stać przynajmniej 2-3 godziny w lodówce.

Przepis na Chia z musem z mango

Składniki

  • 2 łyżki ziaren szałwii hiszpańskiej (chia)
  • 100 ml mleka migdałowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1 łyżka syropu klonowego

Składniki na mus malinowy

  • 2 łyżki miodu
  • 100g mrożonych malin
  • 50 ml mleka migdałowego

Pudding chia z musem malinowym – przepis

Do słoika dodajemy wszystkie składniki na pudding – chia, syrop klonowy, mleko, wanilię. Słoik zakręcamy i dokładnie wszystko mieszamy. Odstawiamy na ok. 10 minut. Znów mieszamy, odstawiamy na kolejne 10 minut i przelewamy do pucharków albo szklaneczek. Wstawiamy go do lodówki na min. 2-3 godziny.

Maliny wyciągamy z lodówki i czekamy aż trochę się rozpuszczą. Dodajemy miód, mleko i blendujemy. Układamy mus z malin na nasionach chia.

Pudding chia z musem malinowym
Pudding chia z musem malinowym

Smacznego!

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.