Pstrąg łososiowy i frytki z batatów

Pstrąg łososiowy i frytki z batatów

Pstrąg łososiowy i frytki z batatów to bardzo szybki i zdrowy obiad. Zarówno frytki jak i rybę przygotujemy praktycznie bez tłuszczu.

Danie będzie zdrowe i przede wszystkim bardzo smaczne. Kupcie w sklepie filet z pstrąga łososiowego to nie będziecie mieli ości i całość będzie przyjemniej jeść.

Składniki

  • filet z pstrąga łososiowego
  • 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 2 bataty
  • oliwa z oliwek
  • szczypta cukru

Pstrąg łososiowy i frytki z batatów – przepis

  1. Pstrąga łososiowego myjemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, a następnie solimy i pieprzmy.
  2. Bataty obieramy ze skóry, kroimy w paseczki, tak jak frytki. Układamy na papierze do pieczenia, skrapiamy oliwą, solimy, pieprzymy i doprawiamy odrobiną cukru.
  3. Frytki z batatów wkładamy do piekarnika na ok. 35 minut. Pieczemy w temperaturze 180 st. C.
  4. Po 15 minutach do piekarnika wkładamy pstrąga łososiowego. Pieczemy razem z frytkami z batatów przed kolejne 20 minut.

Pstrąg łososiowy i frytki z batatów

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.