Pasta kanapkowa z ciecierzycy
Różności

Pasta kanapkowa z ciecierzycy

Pasta kanapkowa z ciecierzycy to szybki pomysł na zdrowe i pożywne śniadanie. Nie jest to typowy hummus, a pasta do pieczywa. Jest ona pożywna, zdrowa i idealna dla wszystkich osób chcących się zdrowo odżywiać.

Sprawdź przepis na pastę z koziego sera i suszonych pomidorów

Składniki (na 5 kromek pieczywa)

  • 200g ciecierzycy w zalewie
  • 2 łyżki passaty pomidorowej
  • 1 duży ogórek kiszony -> sprawdź kiszone czy kwaszone
  • 1 mała cebula
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka Tahini

Pasta kanapkowa z ciecierzycy – przepis

Ciecierzycę odsączamy z zalewy, przekładamy do miski i rozgniatamy przy pomocy widelca. Cebulę drobno kroimy w kostkę i dodajemy do ciecierzycy. Ogórka kiszonego również kroimy w kostkę, dodajemy do pozostałych składników.

Dodajemy pastę Tahini, passatę pomidorową, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i całość mieszamy. Pastę kanapkową nakładamy na pieczywo razowe posmarowane odrobiną masła. Oczywiście całość smakuje najlepiej podane na świeżym, jeszcze chrupiącym pieczywie!

Pasta kanapkowa z ciecierzycy
Pasta kanapkowa z ciecierzycy

Smacznego!

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.