Makaron razowy ze szpinakiem i pomidorami
Dieta,  Przystawki, przekąski, sosy

Makaron z sosem pomidorowym i sałatką

Makaron z sosem pomidorowym i sałatką to lekka propozycja na szybki i dietetyczny obiad. Przygotujemy go w kilka chwil i z całą pewnością będzie pyszny.

Sprawdź przepis: Makaron z masłem orzechowym i warzywami

Składniki (1 porcja)

  • 60g makaronu razowego
  • 100g pomidorów z puszki
  • oregano
  • bazylia
  • garść miksu sałat
  • 100g cukini
  • oliwa z oliwek
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru

Makaron z sosem pomidorowym i sałatką – przepis

Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. W rondelku podgrzewamy pomidory, doprawiamy je solą, pieprzem, bazylią, oregano i dla odrobią cukru. Odcedzony makaron dodajemy do sosu pomidorowego.

Cukinię kroimy w plasterki, a następnie marynujemy w oliwie wymieszanej z oregano. Grillujemy.

Makaron w sosie pomidorowym podajemy z miksem sałat skropionym oliwą i octem jabłkowym oraz grillowaną cukinią.

Smacznego!

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.