Krewetki na maśle z chili to idealny pomysł na przystawkę. Bardzo proste danie, które smakiem urzeknie nie jeden żołądek.
Krewetki, jako afrodyzjak można stosować w różnych kombinacjach. Ja się skupię na klasycznej wersji krewetek smażonych na maśle z domieszką chili.
Przepis oraz lista zakupów znajdziecie poniżej.
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki:
- 1 paczka krewetek mogą być mrożone
- Masło 250 g
- 3-4 ząbki czosnku
- 4-5 pomidorków koktajlowych
- Sól
- Pieprz
- Vegeta
- Pieczywo
- 1 mała papryczka chili
- 2 szklanki wody
- Natka pietruszki
Krewetki na maśle z chili – przepis
- Krewetki rozmroź, dopraw Vegetą
- W między czasie na patelni rozpuść masło, zeszklij czosnek pokrojony w plasterki
- Gdy czosnek się już zeszkli dodaj krewetki, sól pieprz, wydrążoną papryczkę chili, pomidorki koktajlowe podlej wszystko woda i duś 15-20 minut
Podawaj w miseczkach a zamiast sztućców użyj pieczywa, wszystko podaj z posiekaną pietruszką.
Smacznego!
och, mogłabym jeść to codziennie :D
A nie przejadłoby Ci się :) No powiedzmy raz na tydzień :)