Krewetki na maśle z chili

Krewetki na maśle z chili

Krewetki na maśle z chili to idealny pomysł na przystawkę. Bardzo proste danie, które smakiem urzeknie nie jeden żołądek.

Krewetki, jako afrodyzjak można stosować w różnych kombinacjach. Ja się skupię na klasycznej wersji krewetek smażonych na maśle z domieszką chili.

Przepis oraz lista zakupów znajdziecie poniżej.

Składniki:

  • 1 paczka krewetek mogą być mrożone
  • Masło 250 g
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 4-5 pomidorków koktajlowych
  • Sól
  • Pieprz
  • Vegeta
  • Pieczywo
  • 1 mała papryczka chili
  • 2 szklanki wody
  • Natka pietruszki

Krewetki na maśle z chili – przepis

  1. Krewetki rozmroź, dopraw Vegetą
  2. W między czasie na patelni rozpuść masło, zeszklij czosnek pokrojony w plasterki
  3. Gdy czosnek się już zeszkli dodaj krewetki, sól pieprz, wydrążoną papryczkę chili, pomidorki koktajlowe podlej wszystko woda i duś 15-20 minut

Podawaj w miseczkach a zamiast sztućców użyj pieczywa, wszystko podaj z posiekaną pietruszką.

Smacznego!

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.