Wołowe klopsiki z serem mozzarella to dobry pomysł gdy domowe mielone już się trochę przejadły Twoim domownikom.

Klopsiki możesz podawać z ryżem lub makaronem spaghetti.

Przepis i listę składników przedstawiam poniżej.

Składniki:

  • Wołowina 400 g
  • Mozzarella 200 g
  • 1 natka pietruszki
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1 średnia cebula
  • Sól
  • Pieprz
  • Puszka pomidorów bez skórki
  • 2 jajka
  • Olej do smażenia

Wołowe klopsiki z serem mozzarella w sosie pomidorowym – przepis

  1. Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami znajdującymi się na opakowaniu
  2. Mięso przełóż do miski dopraw solą i pieprzem, dodaj jajka, posiekana natkę pietruszki, cebulę, wszystko wymieszaj
  3. Uformuj kulki wielkości kiwi
  4. Ser mozzarella pokrój w kwadraciki i włóż do mięsa i zasklep je by nie było widać sera
  5. Olej rozgrzej na patelni i ułóż pulpeciki, smaż je do momentu aż nie zbrązowieją, później wyciągnij na ręcznik papierowy by ociekły z tłuszczu,

Rozgrzej patelnię może być ta sama na której wcześniej smażyłaś pulpety, dodaj pomidory z puszki i pulpeciki, wszystko duś około 20 minut.

Smacznego!