Wołowe klopsiki z serem mozzarella to dobry pomysł gdy domowe mielone już się trochę przejadły Twoim domownikom.
Klopsiki możesz podawać z ryżem lub makaronem spaghetti.
Przepis i listę składników przedstawiam poniżej.
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki:
- Wołowina 400 g
- Mozzarella 200 g
- 1 natka pietruszki
- 3-4 ząbki czosnku
- 1 średnia cebula
- Sól
- Pieprz
- Puszka pomidorów bez skórki
- 2 jajka
- Olej do smażenia
Wołowe klopsiki z serem mozzarella w sosie pomidorowym – przepis
- Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami znajdującymi się na opakowaniu
- Mięso przełóż do miski dopraw solą i pieprzem, dodaj jajka, posiekana natkę pietruszki, cebulę, wszystko wymieszaj
- Uformuj kulki wielkości kiwi
- Ser mozzarella pokrój w kwadraciki i włóż do mięsa i zasklep je by nie było widać sera
- Olej rozgrzej na patelni i ułóż pulpeciki, smaż je do momentu aż nie zbrązowieją, później wyciągnij na ręcznik papierowy by ociekły z tłuszczu,
Rozgrzej patelnię może być ta sama na której wcześniej smażyłaś pulpety, dodaj pomidory z puszki i pulpeciki, wszystko duś około 20 minut.
Smacznego!