Zdrowe kanapki z łososiem i oliwkami
Śniadania

Zdrowe kanapki z łososiem i oliwkami

Zdrowe kanapki z łososiem i oliwkami to nasza propozycja na fit śniadanie. Przygotujemy je w kilka chwil, dostarczy nam zdrowych składników odżywczych, między innymi kwasów tłuszczowych omega-3. Taka kanapka doda nam też wiele energii na cały dzień.

Użyjcie do ich przygotowania dowolnego pieczywa – bułki, pieczywa razowego, albo zwykłego pszennego.

Zobacz również: Dietetyczna kanapka z twarożkiem

Składniki

  • dowolne pieczywo
  • wędzony łosoś (możecie użyć również łososia kanapkowego – jest on znacznie tańszy)
  • odrobina masła
  • garść rukoli
  • czarne oliwki
  • sok z cytryny

Przygotuj także: Kanapka z awokado i jajko w koszulce

Zdrowe kanapki z łososiem i oliwkami – przepis

  1. Pieczywo kroimy w kromki. Każdą z nich smarujemy odrobiną masła.
  2. Na kromce pieczywa układamy rukolę, łososia, całość skrapiamy sokiem z cytryny.
  3. Na wierzchu układamy pokrojone na połówki czarne oliwki.

Zdrowe kanapki z łososiem i oliwkami

Zobacz jak przygotować: Smaki dzieciństwa – kanapka z jajecznicą

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.