Zdrowa jajecznica ze szpinakiem dla niektórych z Was może wydać się dość dziwnym połączeniem. Ale nie wiem czy wiecie, liście szpinaku są bogate w witaminy i składniki mineralny. Zawierają w sobie dużo witaminy C, potasu, żelaza, kwasu foliowego oraz beta- karotenu.
Wiele osób budząc się rano zadaje sobie pytanie, co zjeść na śniadanie? Jednak też wiele śpioszków wie co chce zjeść tylko nie wie jak to zrobić. Wtedy otwierając oczy i zadają sobie pytanie jak zrobić jajecznicę ?
Warto zatem wykorzystywać je w swoich potrawach.
Obejrzyj nasze filmy:
Szybki przepis: Pełnoziarniste naleśniki ze szpinakiem i fetą
Składniki
- 3 jajka
- garść szpinaku
- 1 mała cebula
- odrobina szczypiorku
- łyżka masła
- sól
- pieprz
- odrobina gałki muszkatołowej
- 1 łyżka mleka
Zdrowa jajecznica ze szpinakiem przepis
Na patelni, na łyżce masła szklimy drobno pokrojoną cebulę. Następnie dodajemy szpinak, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową i całość dusimy 2-3 minuty. Następnie wbijamy jajka i dodajemy 2 łyżki mleka. Smażymy jajecznicę na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Jajecznicę podajemy posypaną świeżo posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!