Tosty z mozzarellą i pomidorem
Dieta,  Śniadania

Tosty z mozzarellą i pomidorem

Tosty z mozzarellą i pomidorem to propozycja na lunch dla wszystkich zapracowanych, którzy mają home office. Tosty najlepiej zrobić na pieczywie żytnim, będą jeszcze zdrowsze.

Przepis na: Piadina z szynką i mozzarellą

Składniki

  • 3 kromki pieczywa żytniego -> Sprawdź jak zrobić chleb na zakwasie
  • 1 kulka mozzarelli
  • duży pomidor
  • czarne oliwki
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Tosty z mozzarellą i pomidorem – przepis

Pieczywo smarujemy odrobiną masła. Następnie wkładamy na 3 minuty do rozgrzanego do 200 st. C piekarnika. Po 3 minutach układamy na nim pokrojoną w plasterki mozzarellę, pokrojonego w plasterki pomidorowa, oraz przekrojone na pół czarne oliwki. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Tosty z mozzarellą i pomidorem
Tosty z mozzarellą i pomidorem

Smacznego!

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.