Surówka z pieczonych buraków to idealny dodatek do kotletów mielonych. Surówka będzie przygotowania z wcześniej upieczonych buraczków z dodatkiem octu.

Niestety przygotowanie tego dodatku wiąże się z dłuższym czasem potrzebnym na upieczenie buraków.

Składniki

  • 3 duże buraki
  • 3 łyżki octu winnego
  • pieprz
  • łyżeczka cukru

Surówka z pieczonych buraków – przepis

  1. Buraki dokładnie myjemy, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika. Pieczemy je przez ok. 1 godz. 45 minut w temperaturze 180 st. C.
  2. Po upieczeniu studzimy, obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.
  3. Buraki przekładamy do miseczki, dodajemy ocet, doprawiamy pieprzem i cukrem. Dokładnie mieszamy.

Smacznego!

Obejrzyj nasze filmy: