Pudding chia z musem z mango
Desery,  Śniadania

Pudding chia z musem z mango

Pudding chia z musem z mango na mleku sojowym to przepyszny i bardzo zdrowy deser. Pudding ten również świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie. Trzeba jednak przygotować go dzień przed podaniem. Najlepiej wieczorem i na całą noc wstawić do lodówki.

Mleko sojowe możecie zastąpić kokosowym, albo innym roślinnym. Ostatecznie można też użyć zwykłego mleka.

Sprawdź przepis: Nasiona chia z malinami

Składniki

  • 300 mleka roślinnego np. sojowego
  • 3 łyżki nasion chia
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • dojrzałe mango

Pudding chia z musem z mango – przepis

Do słoika wlewamy mleko, dodajemy nasiona chia, ekstrakt z wanilii i syrop klonowy. Zakręcamy słoik i mieszamy przez chwilę. Odstawiamy na ok. 15 minut. Po tym czasie mieszamy jeszcze raz i przelewamy do szklanek.

Mango obieramy, wyciągamy pestkę i wkładamy do blendera. Blendujemy. Układamy mus na wierzchu szklanek. Gotowe.

Pudding chia z musem z mango
Pudding chia z musem z mango

Smacznego!

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.