Placki twarogowe to pomysł na pyszne śniadanie dla tych wszystkich, którzy lubią słodkie śniadania. Placuszki wychodzą delikatne, kremowe i bardzo smaczne. Zobaczcie co warto dodać do składników, aby właśnie takie były.

To śniadanie przygotujecie dosłownie w 5 minut, więc zapiszcie przepis i jutro zróbcie te pyszne placuszki.

Składniki

  • 250g twarogu
  • 30g cukru
  • 2 jajka
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 3 łyżki budyniu śmietankowego
  • 3 łyżki mleka

Tak, to właśnie budyń śmietankowy sprawi, że te placuszki będą kremowe i bardzo delikatne w smaku.

Placki twarogowe – jak zrobić

Twaróg wkładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy jajka, cukier, proszek do pieczenia, mleko i budyń. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Możecie to zrobić przy pomocy widelca, albo użyć mikser.

Na rozgrzaną patelnię nakładamy łyżką porcję ciasta. Placuszki smażymy na złoty kolor z obu stron na średnim ogniu. Uważajcie, aby ogień nie był za duży, bo chcemy aby placuszki usmażyły się w środku, a nie tylko spiekły z zewnątrz.

Możemy podać placuszki posypane cukrem pudrem.

Placki twarogowe
Placki twarogowe

Smacznego!