Na lekkie i zdrowe śniadanie najlepszy będzie omlet z warzywami. Tak przygotowany omlet jest kolorowy, sycący i bardzo zdrowy. Ma również druga funkcję, pozwoli oczyścić nam lodówkę z nadmiaru warzyw :)

Codzienne wymyślanie pysznych śniadań dla rodziny może być dla nas trudne, szczególnie gdy wspólne poranki w ciągu tygodnia wiążą się z pośpiechem, spóźnieniami i stresem. Na szczęście weekendy dla większości z nas są okazją do spokojnego zjedzenia posiłku wspólnie z najbliższymi.

Sprawdź przepis na Omlet z szynką, pomidorami i cebulą

Obejrzyj nasze filmy:

Składniki

  • 1 mała cebula
  • łyżka masła
  • 4 jajka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 5-6 pomidorków koktajlowych
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Omlet z warzywami przepis

W misce roztrzepujemy jajka. Doprawiamy je odrobiną soli i pieprzu.

Na patelni na maśle szklimy drobno posiekaną cebulę. Dodajemy paprykę, pomidorki pokrojone na połówki i wlewamy masę jajeczną. Smażymy omlet ok. 7 minut z jednej strony. Następnie przekręcamy go na drugą stronę i smażymy ok. 3 minut.

Wykładamy na talerze, a następnie dekorujemy natką pietruszki. Smacznego!

Omlet z warzywami
Omlet z warzywami