Na lekkie i zdrowe śniadanie najlepszy będzie omlet z warzywami. Tak przygotowany omlet jest kolorowy, sycący i bardzo zdrowy. Ma również druga funkcję, pozwoli oczyścić nam lodówkę z nadmiaru warzyw :)
Codzienne wymyślanie pysznych śniadań dla rodziny może być dla nas trudne, szczególnie gdy wspólne poranki w ciągu tygodnia wiążą się z pośpiechem, spóźnieniami i stresem. Na szczęście weekendy dla większości z nas są okazją do spokojnego zjedzenia posiłku wspólnie z najbliższymi.
Sprawdź przepis na Omlet z szynką, pomidorami i cebulą
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki
- 1 mała cebula
- łyżka masła
- 4 jajka
- 1/2 czerwonej papryki
- 5-6 pomidorków koktajlowych
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Omlet z warzywami przepis
W misce roztrzepujemy jajka. Doprawiamy je odrobiną soli i pieprzu.
Na patelni na maśle szklimy drobno posiekaną cebulę. Dodajemy paprykę, pomidorki pokrojone na połówki i wlewamy masę jajeczną. Smażymy omlet ok. 7 minut z jednej strony. Następnie przekręcamy go na drugą stronę i smażymy ok. 3 minut.
Wykładamy na talerze, a następnie dekorujemy natką pietruszki. Smacznego!