Omlet z pomidorami i cukinią to propozycja sobotniego śniadania. Ten omlet wbrew pozorom robi się bardzo szybko, jest pożywny i bardzo smaczny.
Wykorzystamy do jego przygotowania pomidorki koktajlowe i cukinię, ale możecie te dodatki zastąpić innymi dowolnym.
Omlet możecie podać z grzankami, albo świeżą bułeczką. Możecie być pewni, będzie bardzo, bardzo smacznie!
Obejrzyj nasze filmy:
Zobacz przepis na: Błyskawiczny omlet z pomidorami
Składniki
- mała cukinia
- 8-10 pomidorków koktajlowych
- szalotka
- łyżka masła
- 3 duże jajka
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Sprawdź przepis na: Omlet z szynką, serem żółtym z sałatką z rukoli
Omlet z pomidorami i cukinią – przepis
- Pomidorki kroimy na połówki. Cukinię kroimy w półplasterki, albo ćwierć plasterki. Szalotkę drobno siekamy.
- Warzywa podsmażamy na maśle.
- W misce roztrzepujemy jajka, solimy, pieprzymy. Masę jajeczną wylewamy na patelnię. Przykrywamy patelnię i smażymy aż omlet się zetnie.
- Posypujemy go posiekaną natką pietruszki.
Przeczytaj także: Witamina C – właściwości i zastosowanie
Smacznego!