Omlet z pomidorami i cukinią to propozycja sobotniego śniadania. Ten omlet wbrew pozorom robi się bardzo szybko, jest pożywny i bardzo smaczny.

Wykorzystamy do jego przygotowania pomidorki koktajlowe i cukinię, ale możecie te dodatki zastąpić innymi dowolnym.

Omlet możecie podać z grzankami, albo świeżą bułeczką. Możecie być pewni, będzie bardzo, bardzo smacznie!

Obejrzyj nasze filmy:

Zobacz przepis na: Błyskawiczny omlet z pomidorami

Składniki

  • mała cukinia
  • 8-10 pomidorków koktajlowych
  • szalotka
  • łyżka masła
  • 3 duże jajka
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sprawdź przepis na: Omlet z szynką, serem żółtym z sałatką z rukoli

Omlet z pomidorami i cukinią – przepis

  1. Pomidorki kroimy na połówki. Cukinię kroimy w półplasterki, albo ćwierć plasterki. Szalotkę drobno siekamy.
  2. Warzywa podsmażamy na maśle.
  3. W misce roztrzepujemy jajka, solimy, pieprzymy. Masę jajeczną wylewamy na patelnię. Przykrywamy patelnię i smażymy aż omlet się zetnie.
  4. Posypujemy go posiekaną natką pietruszki.

Przeczytaj także: Witamina C – właściwości i zastosowanie

Omlet z pomidorami i cukinią

Smacznego!