Naleśniki ze szpinakiem i fetą

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

Naleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że danie ma bardzo wyrazisty smak :)

Przygotowanie tego obiadu jest bardzo szybkie, a naleśniki będą równie smaczne następnego dnia.

Poniżej znajdziecie mój szybki przepis…

Składniki na ciasto naleśnikowe (3-4 naleśniki)

  • 6 łyżek mąki
  • 1 jajko
  • 1/3 szklanki mleka
  • szczypta soli

Składniki na farsz do naleśników

  • 200g mrożonego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 10 suszonych pomidorów
  • 1/2 kostki kostki sera feta
  • łyżka masła

Przepis na ciasto naleśnikowe

  1. Składniki na ciasto mieszamy przy pomocy miksera. Ciasto powinno być dość płynne. Jeśli będzie zbyt gęsto dodajemy odrobinę mleka, jeśli będzie zbyt płynne trochę mąki.

Przepis na farsz szpinakowy

  1. W rondelku na maśle dusimy szpinak.
  2. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Pomidory i fetę kroimy w drobną kosteczkę. I mieszamy ze szpinakiem.

Przepis na naleśniki ze szpinakiem i fetą

  1. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smażymy cienkie naleśniki.
  2. Po usmażeniu odstawiamy je do ostygnięcia, a następnie smarujemy farszem ze szpinaku i rolujemy.

Smacznego!

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.