Koktajl mango- banan- gruszka na kefirze to propozycja na zdrowy posiłek. Taki koktajl najczęściej piję rano, dostarczając sporą dawkę witamin i składników odżywczych. Kefir jest źródłem witaminy B, ale dostarcza spore ilości wapnia i magnezu.
Przygotowanie takie koktajlu wcale nie jest skomplikowane, a polega na rozdrobnieniu wszystkich składników.
Składniki na 2 porcje
- 100g mango
- 1 banan
- 1 gruszka
- 300 ml kefiru
- 1 łyżka oleju kokosowego
Ja wykorzystuję mrożone mango. Możecie je kupić w sklepie, albo samemu je zrobić i wykorzystywać, kiedy potrzebujecie.
Obejrzyj nasze filmy:
Koktajl mango- banan- gruszka na kefirze – jak przygotować
Banana obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Przekładamy do blendera. Gruszkę kroimy w mniejsze kawałki i podobnie jak banana dodajemy do kielicha blendera. Dodajemy mango, olej kokosowy i całość uzupełniamy kefirem.
Blendujemy, aż wszystkie składniki się połączą. Przelewamy do szklaneczek i podajemy.
Smacznego!