Koktajl mango- banan- gruszka na kefirze to propozycja na zdrowy posiłek. Taki koktajl najczęściej piję rano, dostarczając sporą dawkę witamin i składników odżywczych. Kefir jest źródłem witaminy B, ale dostarcza spore ilości wapnia i magnezu.

Przygotowanie takie koktajlu wcale nie jest skomplikowane, a polega na rozdrobnieniu wszystkich składników.

Składniki na 2 porcje

  • 100g mango
  • 1 banan
  • 1 gruszka
  • 300 ml kefiru
  • 1 łyżka oleju kokosowego

Ja wykorzystuję mrożone mango. Możecie je kupić w sklepie, albo samemu je zrobić i wykorzystywać, kiedy potrzebujecie.

Obejrzyj nasze filmy:

Koktajl mango- banan- gruszka na kefirze – jak przygotować

Banana obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Przekładamy do blendera. Gruszkę kroimy w mniejsze kawałki i podobnie jak banana dodajemy do kielicha blendera. Dodajemy mango, olej kokosowy i całość uzupełniamy kefirem.

Blendujemy, aż wszystkie składniki się połączą. Przelewamy do szklaneczek i podajemy.

Koktajl mango- banan- gruszka na kefirze
Koktajl z mango na kefirze

Smacznego!